8 ПОЛЕЗНИ НАВИКА, КОИТО ЩЕ ТЕ ПОДГОТВЯТ ЗА СИЛЕН СТАРТ НА ДЕНЯ

Всеки от нас има сутрешни навици, които го събуждат и подготвят за предстоящия ден. Според много проучвания подходящите сутрешни рутини могат да увеличат продуктивността ни, тъй като и волята ни е най-силна сутрин. Когато си дадем силен старт, получаваме и най-добрата преднина.

Сутрините са основата на деня ни, затова, ако си дадем едно силно и позитивно начало, такава ще е посоката през целия ден. Просто трябва да си изградим добри навици, които да следваме и да усетим какви са ползите им. Ефекът от всичко, което правим, е най-силен, когато е осъзнат.

1.Станете в 7 сутринта

Това е предложение! Ако е много трудно 8 също върши работа. Не пропилявайте деня си в спане. Сънят е много важен, трябва да спим по 7-8 часа на денонощие, но грешното в случая е, ако го правим за сметка на късно лягане. Не! Мама добре го е казала – “10ч по леглата”. Направете си експеримент една седмица да си лягате най-късно 22:00ч и усетете разликата.

 2. Започнете деня с чаша топла вода с мед

А защо не и парче джинджифил? Лимонът помага за повишаване на метаболизма и по-доброто усвояване на хранителните вещества, джинджифилът задвижва циркулацията на кръвта и те събужда изключително бързо, а за ползите от мед просто е излишно да говорим.

3. Тренировка

Кратка или дълга, няма значение, стига да я има. Трудно е да станеш по-рано сутрин, за да се мориш и потиш, но пробвайте с леки упражнения, които не натоварват психиката ви. Няма по-хубаво нещо за тялото и духа от спортен старт.

4. Яжте хубава, съдържателна и полезна закуска

За диети няма да си говорим, но става дума за нещо, което има стойностна съдържателност – витамини, минерали, полезни мазнини, по-малко добавена захар и т.н. Просто яжте по-чисти храни. Така ще ви тръгне деня все пак. Не е ли потискащо да започне с мазна баничка или кифла… Това са храни за след Петък и Събота вечер 🙂

5. Прочетете или изгледайте нещо, което ви вдъхновява

Дори да става дума само за вдъхновяващи фрази, късметчетата в кафето. Каквото ви хрумне, стига само да ви накара да се усмихнете и да си кажете: днес е моят ден!

6. 5 неща, за които сте благодарни

Можете да ги напишете (по-ефектно е), а можете и само да ги кажете на ум, но е важно да ги усетите. Наистина, да осъзнаете, че имате много! Проблемът на днешното общество е, че не си дава сметка какво има. Друга тема на разговор…

7.Направете си план за деня

Да, планирането в повечето случай е крайно неефективно, защото никога плановете ни не се получават. Но поне ни дава насока за деня, пък и възможността да забравиш нещо, намалява.

8.Започнете с най-трудната задача

Разбира се, по-приятно звучи да започнеш деня си с най-хубавата си задача, но се замисли, че в началото му имаш най-много сили, енергия и стимул (особено следвайки горепосочената рутина). Следователно, избутай най-тежките задачи  и остави леките и приятни за релакс в края на деня.

Ами…дано сме били полезни:) Ако имате и други идеи, сме отворени за предложения.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s