EMPTY YOUR WARDROBE – КАК ЗАПОЧНА

LOGO

Как започна всичко…

На чудесна, лятна разходки в парка с Дени и нейната малка принцеса. Там се роди идеята за реализацията на събитията с име Empty Your Wardrobe, водени от това, което ни се случва и заобикаля. Смятаме, че хората имат нужда от такъв вид инициативи – място, на което да направят нови запознанства, да разменят и да вдъхнат нов живот на дрехите си, да се открият артистично и да направят добро дело, съпричастни с нашите каузи.

Връщайки се още по-назад, трябва да отбележим, че концепцията стартира с предложението от страна на Петя/Pecy`s да събираме и преправяме вече омръзналите дрехи на хората, като им добавяме нова стойност, красив елемент и нашето виждане. Не можахме да доразвием докрай мисълта си, защото явно е трябвало да се съберем трите ( и моя милост) и да сглобим парчетата в едно цяло: Empty Your Wardrobe.

Това , към което се стремим, е да изградим една нова представа за дрехите, за производството и тяхната употреба. Искаме да превъзпитаме или по-скоро за възпитаме у хората това чувство на оценка, на отдаване на специално значение към всяка една вещ. Защото в началото на 20-те , когато се е зародил стилът Чарлстон – революционно започва да се появява мъжкият панталон, разкроен под коляното, който сега наричаме Чарлстон. Жените се отървават от тежките, бутафорни рокли и започват да се появяват с такива с ресни, с които танцуват Чарлстон, като в последствие те получават същото наименование.

Всичко това ни казва, че хората са се отъждествявали с определен стил, към определена епоха и това е имало следа и почерк. А сега… добрата имитация влиза бързо в гардероба ни и още по-бързо ни омръзва; нямаме мярка, повечето от нас нямат собствен стил, а подражават.

Вярваме , че сега трябва да обърнем поглед към природата, да я пазим, да търсим качеството и добавената стойност като инвестиция за по-добър и хармоничен живот. Иновация в текстурата, в материята на дрехите; иновация в добива и използването на природните суровини; нови методи за преработка и рециклиране на текстила , рационалност в използването на водния ресурс при производството на дрехи – това смятаме, че трябва да бъдат опорните моменти , които да се развиват в близко бъдеще.

 

Свръхпроизводството е навсякъде около нас , в което се убеждаваме и на нашите събития . Открихме, а и бяхме убедени, че хората без ограничение и лимит, не могат да вземат всички дрехи и значителен брой остават. Те естествено намират своя нов собственик, тъй като ги даряваме на доброволчески организации, но резултатът е красноречив…

Не искаме да се борим с марките, искаме да се борим с хората и с това да изградим градивна представа и качествена оценка, за това което ни се предлага и това, което притежаваме.  А някои от нас имат малко или имат нужда да получат…Затова ние решихме, че можем да Дадем.

На всяко събитие обявяваме кауза, която за нас е важна и заслужава внимание. Всъщност открихме, че с присъствие, малко желание и голямо сърце можем да направим много.

Животът е една въртележка – нека да я задвижим, да се качим на нея, да му се насладим, като усмихнем „пътниците“ и вдъхнем нови емоции!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s